Porsiyonluk Limonlu Cheesecake Tarifi
Porsiyonluk Limonlu Cheesecake tarifi: Porsiyonluk Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Porsiyonluk Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kreması için:
- 400 gram labne
- 200 gram krema
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
Limonlu sos için:
- 3/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon (kabuğu ve rendesi)
- 1 yemek kaşığı nişasta
Porsiyonluk Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri iyice öğütün,erimiş tereyağ ile karıştırın ve kapların altına paylaştırın. (Tabanı sıkıştırmak için çay bardağı kullanabilirsiniz.)
- Labne ve toz şekeri biraz çırpın. Yumurtaları teker teker kırıp karıştırın. Sonra kalan krema malzemelerini ekleyip homojen olana kadar karıştırın.
- Sonra bisküvi tabanlı kaplara bu kremayı paylaştırın.
- Fırının en altına ısıya dayanıklı su dolu kap koyun ki cheesecakeler çatlamasın.
- Fırın 170 derecede biraz ısındıktan sonra orta göze muffin kabını koyun. 25-30 dakika arası yanları hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırının derecesini kapatın ama cheesecakeler fırının içinde 15 dakika kadar kalsın hemen çıkarmayın. (Fırının kapağını biraz açın)
- Sosu için limon kabuğunu,limon suyunu,nişastayı,şekeri ve suyu sos tenceresine alın ve ocağın altını yakın. Kıvam alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin,ocaktan alın.
- Soğuyunca cheesecakelerin üzerine paylaştırın. Dinlenmesi için 1 gün buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Limonlu Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Sosunuzun koyu bir sarı olmasını istiyorsanzı 1 çay kaşığın zerdeçal ekleyebilirsiniz.