Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi
Porsiyonluk Köstebek Pasta tarifi: Porsiyonluk Köstebek Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Köstebek Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Porsiyonluk Köstebek Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pasta için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
İç dolgusu için:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krem şanti
- 1 paket damla çikolata
- 1 adet muz
Porsiyonluk Köstebek Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı şekerle beraber köpürene kadar mikser ile çırpın.
- Daha sonra sütü ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın.
- En son unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip tekrar karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye hazırladığımız harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika keki pişiriyoruz.
- Pişen keki kürdan yardımıyla kontrol ettikten sonra fırından çıkarın.
- Kekimiz fırında pişerken 1 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpın. Daha sonra içine damla çikolatayı ekleyip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
- Pişen kek biraz soğuduktan sonra geniş bir kapakla keserek başka bir tepsiye yuvarlak dilimleri dizin.
- Kalan kek parçalarını elinizle ufalayın. Kekin üzerine serpmek için bir kenara alın.
- Kestiğimiz keklerin üzerine 2 tane muz dilimi yerleştirin ve krem şantiyi arı kovanı olacak şekilde üzerine koyun. Aynı işlemi bütün keklere uyguluyoruz.
- Ardından elinizle ufaladığınız keki kremşantinin her yerine eşit miktarda gelecek şekilde elimizle bastırarak kremşantinin üzerini kaplıyoruz. Minik köstebek pastamız hazır. Afiyet olsun .