Porsiyonluk Güllaç Tarifi
Porsiyonluk Güllaç tarifi: Porsiyonluk Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Porsiyonluk Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 küçük boy kase ceviz (veya fındık)
- 1 tutam antep fıstığı
- 1 avuç çilek
Porsiyonluk Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Sütümüz şeker eriyince kadar ocakta ısıtıyoruz çok kaynar olmasına gerek yok. Güllaç yaprakları hamur olabilir.
- Daha sonra 1 yaprak güllacı dörde bölüyoruz. Sütün içerisinde ıslatıp katlayarak kaselerimize diziyoruz.
- 2 kat güllaç yaprağından sonra cevizi veya fındığı arasına koyup süt ile ıslatıyoruz.
- 2 yaprak daha üzerine ilave edip süt ile tekrar ıslatıyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Sütü çok kaynatmayın yapraklar hamur olabilir. İsteğe göre başka malzemeler ekleyebilirsiniz.