Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Porsiyonluk Fit Kabak Tarifi

Porsiyonluk Fit Kabak

Porsiyonluk Fit Kabak Tarifi

Porsiyonluk Fit Kabak tarifi: Porsiyonluk Fit Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Fit Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Porsiyonluk Fit Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kabak için:

  • 4 adet kabak
  • 2 çay bardağı tam buğday unu
  • 2 tutam dereotu (ince kıyılmış)
  • 2 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üstü için:

  • 1 tutam çörek otu

Baharatlı yoğurt için:

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

Porsiyonluk Fit Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • Tam buğday unu, dereotu, maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi derin bir kapta güzelce çatalla çırpıyoruz.
  • Kabakları rendeleyip sularını sıkıp kaba ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle top yapıyoruz.
  • Yağlı kağıt dizili fırın tepsisine kabak toplarımızı dizip üzerilerine çörek otu serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış alt üst fansız 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  • Bu sırada bir kasede baharatlı yoğurt karışımımızı hazırlıyoruz.
  • Soğuyunca porsiyonluk kabaklarımızı servis tabağına diziyoruz. Afiyet olsun.

Porsiyonluk Fit Kabak tarifinin püf noktası nedir?

Porsiyonluk fit kabaklarımız soğuyunca baharatlı yoğurdumuza batıra batıra afiyetle yiyiyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025