Porsiyonluk Fit Kabak Tarifi
Porsiyonluk Fit Kabak tarifi: Porsiyonluk Fit Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Fit Kabak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet orta boy
Porsiyonluk Fit Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kabak için:
- 4 adet kabak
- 2 çay bardağı tam buğday unu
- 2 tutam dereotu (ince kıyılmış)
- 2 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Üstü için:
Baharatlı yoğurt için:
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Porsiyonluk Fit Kabak tarifi nasıl yapılır?
- Tam buğday unu, dereotu, maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi derin bir kapta güzelce çatalla çırpıyoruz.
- Kabakları rendeleyip sularını sıkıp kaba ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle top yapıyoruz.
- Yağlı kağıt dizili fırın tepsisine kabak toplarımızı dizip üzerilerine çörek otu serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış alt üst fansız 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- Bu sırada bir kasede baharatlı yoğurt karışımımızı hazırlıyoruz.
- Soğuyunca porsiyonluk kabaklarımızı servis tabağına diziyoruz. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Fit Kabak tarifinin püf noktası nedir?
Porsiyonluk fit kabaklarımız soğuyunca baharatlı yoğurdumuza batıra batıra afiyetle yiyiyoruz.