Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Porsiyonluk Fırın Mücver Tarifi

Porsiyonluk Fırın Mücver

Porsiyonluk Fırın Mücver Tarifi

Porsiyonluk Fırın Mücver tarifi: Porsiyonluk Fırın Mücver için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Fırın Mücver nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Porsiyonluk Fırın Mücver yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram kabak
  • 250 gram pırasa
  • 1 adet havuç
  • 4 dal taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 150 gram beyaz peynir (veya keçi tulumu)
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 gram kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

Porsiyonluk Fırın Mücver tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları rendeleyin, süzgece koyun, tuz ekleyin ve suyu iyice süzülene kadar 20 dakika bekletin.
  • Pırasaları ve yeşil soğanı ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin.
  • Kabak ve pırasayı bir kaba alın, yumurtaları ilave edin ve iyice yedirin. Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip elinizle iyice yoğurun.
  • Beyaz peynir veya tulumu ekleyip karıştırın ardından ince kıydığınız taze soğan, dereotu ve maydonuzu ilave edin karıştırın. Karabiberini, pul biberini ve sarımsak tozunu da ekleyip karıştırın.
  • Tuzunu kullandığınız peynirin tuzunu da hesaba katarak koyun. Ben keçi tulumu kullandım ve tuzu oldukça yüksekti bu yüzden başka hiç tuz eklemedim.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • 18cm çapındaki kare/yuvarlak kalıbı veya fotoğrafta gördüğünüz cupcake kalıplarının içlerini ve tabanını yağlayın. Harcı dökün ve eşit şekilde yayın.
  • Cupcake kalıbında pişirmek, porsiyonlamak ve servis etmek açısından hem rahat oluyor hem de tabakta şirin duruyor.
  • Yumurta sarısını ve sütü bir kapta çırpın, fırçayla harcın üzerine sürün. Fırına verin, üzeri renk alıncaya kadar pişirin. Büyük kalıpta yaklaşık 1 saat, cupcake kalıplarında 30-40 dakika sürüyor.

Porsiyonluk Fırın Mücver tarifinin püf noktası nedir?

Kabakların suyunu iyice süzdüğünüzden emin olun ki harcınız pişerken nemli kalıp kalıptan çıkarma aşamasında dağılmasın.

Porsiyonluk Fırın Mücver tarifi için servis önerisi

Servis ederken yanına toz kişniş ve kuru nane ile karıştırılmış yoğurt çok yakışıyor, tavsiye ederim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025