Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi

Porsiyonluk Elmalı Turta

Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi

Porsiyonluk Elmalı Turta tarifi: Porsiyonluk Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Elmalı Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Porsiyonluk Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 150 gram tereyağı ya da margarin (yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçi için:

  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Porsiyonluk Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle içimizi hazırlayalım. Bir tavaya kabuklarını soyup rendelediğimiz elmaları alalım ve üzerine toz şeker ekleyip karıştıralım. Tavayı ocağa alıp elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Elmalar piştikten sonra tarçın ve cevizi ekleyelim. Bir, iki karıştıralım ve ocaktan alıp soğuması için kenara alalım.
  • Un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve yoğurmaya başlayalım.
  • En son unu kontrollü şekilde dökelim. Hamurumuz ele yapışmayacak biçimde olmadı. Hamuru 4 parçaya bölün.
  • Oklava yardımıyla kamuru çok ince olmayacak şekilde açın uç kısımlarından bıçakla kesin.
  • Üzerine elmaları yerleştirip sarın. Kesin ve fırın tepsisine dizin.
  • 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı gittikten sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025