Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi
Porsiyonluk Elmalı Turta tarifi: Porsiyonluk Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Elmalı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Porsiyonluk Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 150 gram tereyağı ya da margarin (yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İçi için:
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Porsiyonluk Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle içimizi hazırlayalım. Bir tavaya kabuklarını soyup rendelediğimiz elmaları alalım ve üzerine toz şeker ekleyip karıştıralım. Tavayı ocağa alıp elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
- Elmalar piştikten sonra tarçın ve cevizi ekleyelim. Bir, iki karıştıralım ve ocaktan alıp soğuması için kenara alalım.
- Un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve yoğurmaya başlayalım.
- En son unu kontrollü şekilde dökelim. Hamurumuz ele yapışmayacak biçimde olmadı. Hamuru 4 parçaya bölün.
- Oklava yardımıyla kamuru çok ince olmayacak şekilde açın uç kısımlarından bıçakla kesin.
- Üzerine elmaları yerleştirip sarın. Kesin ve fırın tepsisine dizin.
- 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı gittikten sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.