Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi

Porsiyonluk Alman Pastası

Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi

Porsiyonluk Alman Pastası tarifi: Porsiyonluk Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Alman Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Porsiyonluk Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı un
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 su bardağı su

Arası için:

  • 2 adet muz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Porsiyonluk Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Mayayı ılık süt ve şekerle birlikte karıştırın. Ardından su, tereyağı , mahlep, tuz, toz şeker ve yumurtayı da ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyerek ele yapışır kıvamda bir hamur elde edin. Bir saat kadar mayalandırın.
  • Mayalandıktan sonra biraz yoğurup portakal büyüklüğünde bezeler elde edin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin, kenarlarına hafif bastırın.
    n
    Yarım saat kadar da bu şekilde mayalandırın ve 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025