Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi
Porsiyonluk Alman Pastası tarifi: Porsiyonluk Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Alman Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Porsiyonluk Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 3 su bardağı un
- 50 gram tereyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1/2 su bardağı su
Arası için:
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Porsiyonluk Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Mayayı ılık süt ve şekerle birlikte karıştırın. Ardından su, tereyağı , mahlep, tuz, toz şeker ve yumurtayı da ekleyin.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışır kıvamda bir hamur elde edin. Bir saat kadar mayalandırın.
Mayalandıktan sonra biraz yoğurup portakal büyüklüğünde bezeler elde edin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin, kenarlarına hafif bastırın.
nYarım saat kadar da bu şekilde mayalandırın ve 170 derece fırında 20 dakika pişirin.