Porçini Tempura Tarifi
Porçini Tempura tarifi: Porçini Tempura için gerekli malzemeler nelerdir? Porçini Tempura nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Porçini Tempura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram porçini mantarı
- 1 kase un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 şişe maden sodası
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 adet taze soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 400 mililitre ayçiçek yağı
Porçini Tempura tarifi nasıl yapılır?
- Bir sos tenceresine sirke bal ve nar ekşisini ekleyerek düşük ısıda yaklaşık 20-25 dakika çektirin. Hafif yoğunlaştığında bir sos kasesine alıp ince dilimlediğiniz taze soğanları ve toz acı biberi ekleyin.
- Taze mantarları yaklaşık 2mm kalınlığında dilimler şeklinde kesin. Geniş bir kaba un, nişasta, karabiber ve tuzu ekleyin. Karıştırın. Akışkan bir hamur elde edinceye kadar sodayı ekleyerek çırparak karıştırın.
- Geniş bir tavaya bir parmak kadar ayçiçek yağı ekleyin. 180 derece oluncaya kadar kızdırın. Dilimlediğiniz mantarları hamura bulayıp kızartın.
- Her iki tarafı birer dakika kızartmak yeterli olacaktır. Kızaran mantarları kağıt havluya alın. Sosla beraber servis edin. Afiyet olsun.