Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Porçini Tempura Tarifi

Porçini Tempura

Porçini Tempura Tarifi

Porçini Tempura tarifi: Porçini Tempura için gerekli malzemeler nelerdir? Porçini Tempura nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Porçini Tempura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram porçini mantarı
  • 1 kase un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 şişe maden sodası
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 adet taze soğan
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 400 mililitre ayçiçek yağı

Porçini Tempura tarifi nasıl yapılır?

  • Bir sos tenceresine sirke bal ve nar ekşisini ekleyerek düşük ısıda yaklaşık 20-25 dakika çektirin. Hafif yoğunlaştığında bir sos kasesine alıp ince dilimlediğiniz taze soğanları ve toz acı biberi ekleyin.
  • Taze mantarları yaklaşık 2mm kalınlığında dilimler şeklinde kesin. Geniş bir kaba un, nişasta, karabiber  ve tuzu ekleyin. Karıştırın. Akışkan bir hamur elde edinceye kadar sodayı ekleyerek çırparak karıştırın.
  • Geniş bir tavaya bir parmak kadar ayçiçek yağı ekleyin. 180 derece oluncaya kadar kızdırın. Dilimlediğiniz mantarları hamura bulayıp kızartın.
  • Her iki tarafı birer dakika kızartmak yeterli olacaktır. Kızaran mantarları kağıt havluya alın. Sosla beraber servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025