Porçini Mantarlı Ekmek Tarifi
Porçini Mantarlı Ekmek tarifi: Porçini Mantarlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Porçini Mantarlı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Porçini Mantarlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 50 gram porçini mantarı
- 1 diş sarımsak
- 1 dilim ekmek
- 1 adet defne yaprağı
- 1/2 çay bardağı krema
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kurutulmuş toz domates
- 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay karabiber
Porçini Mantarlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Tavayı ocağa alın. Sarımsağı soyup rendeleyin. Tavaya zeytinyağını ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
- Ardından mantarları ekleyin ve kısık ateşte sotelemeye başlayın. Bu sırada içine defne yaprağı, kurutulmuş toz domates ve diğer baharatları ekleyin.
- Sotelenen karışımın içine önce tereyağını, arkasından kremayı ekleyip 2 dakika daha karıştırarak pişirin.
- 1 dilim tost ekmeğini ikiye bölüp kızartın. Sotelediğiniz mantarın içinden defne yaprağını çıkarın. Ardından kızarmış ekmeklerinizin üzerine mantarları ekleyip, üzerine serptiğiniz parmesan peyniri serperek servis edin.
Porçini Mantarlı Ekmek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine peynir eklediğiniz ekmeklerinizi fırında 5 dakika pişirip servis edebilirsiniz.