Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ponçik Tarifi

Ponçik

Ponçik Tarifi

Ponçik tarifi: Ponçik için gerekli malzemeler nelerdir? Ponçik nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ponçik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mayası İçin:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı un

Hamuru İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un

Dolgusu İçin:

  • 16 yemek kaşığı orman meyveleri reçeli

Üzeri İçin:

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Ponçik tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede süt, toz şeker, maya ve unu karıştırıp ön mayayı hazırlayın ve 10 dakika bekletin.
  • Ayrı bir kasede tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın. Ardından mayalı karışıma ilave edip karıştırın.
  • Unu azar azar karışıma ilave edin.
  • Ele yapışmayacak bir hamur elde edip üzerini temiz bir bezle kapatıp  1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanmış olan hamuru ikiye bölün ve her iki bezeyi yuvarlak şekilde açın.
  • Açtığınız hamuru 8 eşit üçgene bölün ve her bir üçgenin geniş  kısmına 1 tatlı kaşığı reçel ekleyin.
  • Her bir üçgeni kenarlarından toparlayıp içe doğru katlayarak kapatın.
  • Pişirme kağıdı serili fırına ponçikleri yerleştirin ve 200 derece fırında 12 dakika pişirin.
  • Pişmiş olan ponçiklerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirin ve servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025