Ponçik Tarifi
Ponçik tarifi: Ponçik için gerekli malzemeler nelerdir? Ponçik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Ponçik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mayası İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 2 yemek kaşığı un
Hamuru İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
Dolgusu İçin:
- 16 yemek kaşığı orman meyveleri reçeli
Üzeri İçin:
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Ponçik tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede süt, toz şeker, maya ve unu karıştırıp ön mayayı hazırlayın ve 10 dakika bekletin.
- Ayrı bir kasede tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın. Ardından mayalı karışıma ilave edip karıştırın.
- Unu azar azar karışıma ilave edin.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde edip üzerini temiz bir bezle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanmış olan hamuru ikiye bölün ve her iki bezeyi yuvarlak şekilde açın.
- Açtığınız hamuru 8 eşit üçgene bölün ve her bir üçgenin geniş kısmına 1 tatlı kaşığı reçel ekleyin.
- Her bir üçgeni kenarlarından toparlayıp içe doğru katlayarak kapatın.
- Pişirme kağıdı serili fırına ponçikleri yerleştirin ve 200 derece fırında 12 dakika pişirin.
- Pişmiş olan ponçiklerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirin ve servis edin. Afiyet olsun!