Politiko Tatlısı Tarifi
Politiko Tatlısı tarifi: Politiko Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Politiko Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
75 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
6 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Politiko Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 1/2 çay kaşığı damla sakızı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 500 gram irmik
- 1 çay kaşığı mahlep
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu (10 g)
- 1 paket karbonat (10 g)
- 1,5 su bardağı süt
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 adet karanfil
Kreması için:
- 1 litre süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı toz tarçın
Politiko Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kek harcını hazırlamadan önce damla sakızını iki yemek kaşığı toz şeker ile robottan geçirip toz haline getirin.
- Kekin karbonat dışındaki kuru malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Karbonatı süte katın ve 10- 15 saniye karıştırarak aktive edin.n
- Kuru karışıma karbonatlı sütü döküp her yere eşit şekilde karışana kadar harmanlayın.
- 29x20 ebatlarında dikdörtgen bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın ve karışımı tepsiye alıp tezgahta 10 dakika bekletin.
- Keki önceden ısıtılmış 160 derecelik fanlı fırında kızarıp sertleşene kadar kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.
- Kek pişerken vanilin ve tereyağı haricindeki krema malzemelerini bir tencereye koyun ve karıştırın. Karışımı ocağa alın , orta ateşte krema kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Pişen kremayı başka bir kaba alın, vanilin ve azar azar soğuk tereyağı ekleyip mikserle çırpın. Kremanın üzerini streçle temas edecek şekilde örtün ve oda sıcaklığında en az 2 saat dinlendirin.
- Pişen keki fırından çıkarın ve tamamen soğuyana kadar en az 2 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
- Kek ve krema soğuduktan sonra şerbeti yapmaya başlayabilirsiniz. Ufak bir tencereye şeker, su ve baharatları koyup karıştırarak kaynatın, kaynama başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 5-6 dakika hafif koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin.
- Ocaktan aldığınız sıcak şerbeti soğuk kekin üzerine kepçe yardımı ile azar azar dökün. Şerbetin tamamını çekene kadar keki oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika dinlendirin.
- Şerbeti çeken kekin üzerine kremayı kaşık kaşık koyup bir spatula ile düzleyin. Bu aşamada kremanız fazla sertleştiyse mikserle çırparak yumuşak hale getirebilirsiniz.
- Tatlının üzerini streçle örtün ve buzdolabında en az 3 saat daha dinlendirin.
- Servis etmeden önce tatlının üzerine toz tarçın serperek kaplayın ve soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.