Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Politiko Tatlısı Tarifi

Politiko Tatlısı

Politiko Tatlısı Tarifi

Politiko Tatlısı tarifi: Politiko Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Politiko Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Politiko Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 1/2 çay kaşığı damla sakızı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 500 gram irmik
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu (10 g)
  • 1 paket karbonat (10 g)
  • 1,5 su bardağı süt

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı toz tarçın

Politiko Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kek harcını hazırlamadan önce damla sakızını iki yemek kaşığı toz şeker ile robottan geçirip toz haline getirin.
  • Kekin karbonat dışındaki kuru malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Karbonatı süte katın ve 10- 15 saniye karıştırarak aktive edin.n
  • Kuru karışıma karbonatlı sütü döküp her yere eşit şekilde karışana kadar harmanlayın.
  • 29x20 ebatlarında dikdörtgen bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın ve karışımı tepsiye alıp tezgahta 10 dakika bekletin.
  • Keki önceden ısıtılmış 160 derecelik fanlı fırında kızarıp sertleşene kadar kadar yaklaşık 50  dakika pişirin.
  • Kek pişerken vanilin ve tereyağı haricindeki krema malzemelerini bir tencereye koyun ve karıştırın. Karışımı ocağa alın , orta ateşte krema kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Pişen kremayı başka bir kaba alın, vanilin ve azar azar soğuk tereyağı ekleyip mikserle çırpın. Kremanın üzerini streçle temas edecek şekilde örtün ve oda sıcaklığında en az 2 saat dinlendirin.
  • Pişen keki fırından çıkarın ve tamamen soğuyana kadar en az 2 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Kek ve krema soğuduktan sonra şerbeti  yapmaya başlayabilirsiniz. Ufak bir tencereye şeker, su ve baharatları koyup karıştırarak kaynatın, kaynama başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 5-6 dakika hafif koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Ocaktan aldığınız sıcak şerbeti soğuk kekin üzerine kepçe yardımı ile azar azar dökün. Şerbetin tamamını çekene kadar keki oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika dinlendirin.
  • Şerbeti çeken kekin üzerine kremayı kaşık kaşık koyup bir spatula ile düzleyin. Bu aşamada kremanız fazla sertleştiyse mikserle çırparak yumuşak hale getirebilirsiniz.
  • Tatlının üzerini streçle örtün ve buzdolabında en az 3 saat daha dinlendirin.
  • Servis etmeden önce tatlının üzerine toz tarçın serperek kaplayın ve soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025