Polenta Tarifi
Polenta tarifi: Polenta için gerekli malzemeler nelerdir? Polenta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Polenta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı mısır irmiği
- 1 tatl kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 75 gram tereyağı
- 100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri
Polenta tarifi nasıl yapılır?
- Polentayı pişireceğiniz tencereye su, zerdeçal ve tuzu koyun ve kaynatın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve mısır irmiğini ekleyin, yeniden kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ocağın altını kısın ve arada karıştırarak 25 dakika pişirin.
- Karışıma rendelenmiş peynir ve tereyağını ekleyip, arada karıştırarak beş dakika daha ocakta tutun.
- Tabanı ve kenarlarını yağlı kağıtla kapladığınız kare veya dikdörtgen bir servis tabağına polentayı dökün ve tabana yayılmasını sağlayın.
- Karışım katılaşana kadar 15 dakika civarında bekledikten sonra, dilimler halinde keserek servis yapın.
Polenta tarifinin püf noktası nedir?
Eski kaşar yerine parmesan, gravyer veya taze kaşar peyniri kullanabilirsiniz.
Polenta tarifi için servis önerisi
Polentayı bir seferde tüketemezseniz, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Tekrar kullanacağınız zaman fırında veya ızgarada ısıtarak sıcak servis edebilirsiniz.