Poğaça Ekmek Tarifi
Poğaça Ekmek tarifi: Poğaça Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Poğaça Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Poğaça Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 silme yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta
- 4 - 4,5 su bardağı un
Poğaça Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ılıtıp sıvı yağ ve tereyağını ekleyelim.
- Unun içine mayayı şekeri ve tuzu ekleyelim bu karışımı sütlü karışımın içine ilave edip yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamur un isterse ilave edin yani ölçünün dışına çıkabilirsiniz.
- 1 saat mayalandırdıktan sonra küçük bezeler alıp, yuvarlayalım. Hafif üzerine bastıralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine serelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim.
Poğaça Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıkardıktan sonra üzerine az bir miktar eliniz ile su serpin üzerini bir bez yardımı ile kapatın ve bekletin.