Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pofuduk Poğaça Tarifi

Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça Tarifi

Pofuduk Poğaça tarifi: Pofuduk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pofuduk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 250 gram yumuşak margarin
  • 40 gram maya
  • 25 gram tuz
  • 50 gram şeker
  • 200 gram yoğurt
  • 1 kilogram un

Pofuduk Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Un dışında bütün malzemeleri bir kaba ekleyip çırpın.
  • 1 kilo unu 3 seferde karışıma ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • İyice yoğurup strece sarın. 1 saat hamuru dinlendirin.
  • Dinlendirdikten sonra 50 gramdan porsiyonlayıp hamuru yuvarlayın.
  • Tepsiye dizip hamura avucunuzun içiyle bastırın, ince yuvarlak bir hal alsın her hamur topu.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizgi çekin. İsteğe bağlı üzerine susam veya çörek otu ekleyin.
  • Hazırladığınız tepsinin üzerini streçle kapatın, hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Önceden ısıttığınız fırınınızda 180 derecede 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Pofuduk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru iyice yoğurun topaklanma olmasın.

Pofuduk Poğaça tarifi için servis önerisi

Yanında demli bir çay ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025