Pofuduk Poğaça Tarifi
Pofuduk Poğaça tarifi: Pofuduk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Pofuduk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 paket  kuru maya
- 1/2 su bardağı  ılık su
- 1/2 su bardağı  ılık süt
- 2 adet  yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 çay bardağı  sıvı yağ
- 1/2 paket  margarin
- 2 yemek kaşığı  şeker
- 1 tatlı kaşığı  tuz
- 5-6 su bardağı  un
İçi İçin:
- 1 kase  süzme peynir
- 1 tutam  maydanoz
Üzeri İçin:
- 1 adet  yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı  çörek otu
Pofuduk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle süt, tuz, şeker, su ve maya güzelce karıştırılır.
- Margarin, yumurta ve sıvı yağı ilave edilir ve yoğurulur.
- Azar azar un ilave edilip güzelce yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelince mayalanması için üzeri streçlenir. 45 dakika maya için beklenir.
- Hamur mayalanınca küçük bezelere ayrılır, ben 16 adet elde ettim.
- İstediğiniz gibi sekil yapıp iç harcını koyabilirsiniz.
- Üzerine de yumurta sarısı ve çörek otu ilave edelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Pofuduk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Su ve süt kesinlikle kaynar olmamalı, hafif ısıtılmış olmalı. El yanmayacak kadar ılık olmalı.