Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pofuduk Poğaça Tarifi

Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça Tarifi

Pofuduk Poğaça tarifi: Pofuduk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pofuduk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 paket kuru maya
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 paket margarin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

İçi İçin:

  • 1 kase süzme peynir
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Pofuduk Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle süt, tuz, şeker, su ve maya güzelce karıştırılır.
  • Margarin, yumurta ve sıvı yağı ilave edilir ve yoğurulur.
  • Azar azar un ilave edilip güzelce yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelince mayalanması için üzeri streçlenir. 45 dakika maya için beklenir.
  • Hamur mayalanınca küçük bezelere ayrılır, ben 16 adet elde ettim.
  • İstediğiniz gibi sekil yapıp iç harcını koyabilirsiniz.
  • Üzerine de yumurta sarısı ve çörek otu ilave edelim.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Pofuduk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Su ve süt kesinlikle kaynar olmamalı, hafif ısıtılmış olmalı. El yanmayacak kadar ılık olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025