Pofuduk Pişi Tarifi
Pofuduk Pişi tarifi: Pofuduk Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Pofuduk Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı (tepeleme) un
- 1 yemek kaşığı yaş maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 dilediğiniz kadar zeytinyağı
Pofuduk Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaseye 3 su bardağı unu eleyin ve tuzu ekleyin.
- Unun ortasında bir boşluk açın ve bu boşluğa beklettiğiniz yaş maya karışımını yavaş yavaş boşaltın. Bu sırada karışımı yoğurmaya başlayın.
- Kalan unu da eleyerek yavaşça karışıma ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Burada hamurun iyice karışması ve kıvamı çok önemli. Kıvamı hafif ele yapışmalı ancak çok da sulu olmamalı.
- Kıvam alan hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp karanlık bir yerde 1 saat kadar mayalanması için bekleyin.
- Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın. Sonrasında küçük daireler elde edecek şekilde açın ancak bu daireler çok ince olmamalı, yoksa pofuduk olmaz.
- Dairelerin ortasını başparmağınızla ya da yuvarlak bir kalıpla çıkartın ve hamura küçük bir simit şekli verin.
- Bir tencereye zeytinyağını koyun ve kızdırın. Kızdırdığınız zeytinyağına sırasıyla hazırladığınız hamurları atın.
- Yağda kızaran hamurlar şişip kabaracak ve altın sarısı rengini alacaktır, bu aşamada çok yanmadan kızaran hamurları kağıt serdiğiniz bir tabağa alın. Üzerlerine de bir havlu kağıt sererek dinlendirin.
- Tuzlu seviyorsanız yanında peynirle, tatlı seviyorsanız bal-kaymak-reçelle servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpip sade de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pofuduk Pişi tarifinin püf noktası nedir?
Gereken un miktarı değişkenlik gösterebilir. Hamurun kıvamı çok sert ya da çok sulu olmayacak şekilde un miktarını ayarlayabilirsiniz. Açtığınız hamurların çok ince olmamasına da dikkat edin.
Pofuduk Pişi tarifi için servis önerisi
Kahvaltıda tulum peyniri-reçel, bal-kaymak ile çok yakışır. Çocuklarınız için üzerilerine kakaolu fındık ezmesi sürebilirsiniz. Dilerseniz çay saatinde sade olarak da tüketebilirsiniz.