Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pofuduk Pandispanya Tarifi

Pofuduk Pandispanya

Pofuduk Pandispanya Tarifi

Pofuduk Pandispanya tarifi: Pofuduk Pandispanya için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Pandispanya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pofuduk Pandispanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 120 gram tereyağı (eritilip soğutulmuş) (8 Yemek Kaşığı)
  • 6 gram vanilya (1 Paket)
  • 120 mililitre su (1/2 Su Bardağı)
  • 24 gram kabartma tozu (3 Tatlı Kaşığı)
  • 12 adet yumurta (Oda Sıcaklığında)
  • 420 gram un (3 Su Bardağı)
  • 360 gram toz şeker (1.5 Su Bardağı + 4,5 Yemek Kaşığı)

Pofuduk Pandispanya tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri yaklaşık 10-15 dakika mikserde kabartın.
  • Karıştırma işlemi sırasında yavaşça suyu ekleyip karıştırın.
  • Ardından erimiş tereyağını da yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Kuru malzemeleri eleyerek bir spatula yardımıyla mikserdeki karışıma elde yavaşça karıştırarak yedirin.
  • Yağlı kağıt ile çevrelenmiş çembere hazırladığınız harcı aktarın.
  • Önceden ısıtılmış alt-üst 170 derece fırın ayarında 50-60 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin. (ilk 20 dakika fırının kapağı açılmamalıdır.)
  • Fırından çıkardığınız pandispanyayı soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra çemberden çıkartıp dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pofuduk Pandispanya tarifinin püf noktası nedir?

Genelde pandispanyaları 1 gün dinlendirdikten sonra kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Çember: 10 cm yüksekliğinde 24 cm çemberdir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025