Pofuduk Pandispanya Tarifi
Pofuduk Pandispanya tarifi: Pofuduk Pandispanya için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Pandispanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Pofuduk Pandispanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram tereyağı (eritilip soğutulmuş) (8 Yemek Kaşığı)
- 6 gram vanilya (1 Paket)
- 120 mililitre su (1/2 Su Bardağı)
- 24 gram kabartma tozu (3 Tatlı Kaşığı)
- 12 adet yumurta (Oda Sıcaklığında)
- 420 gram un (3 Su Bardağı)
- 360 gram toz şeker (1.5 Su Bardağı + 4,5 Yemek Kaşığı)
Pofuduk Pandispanya tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri yaklaşık 10-15 dakika mikserde kabartın.
- Karıştırma işlemi sırasında yavaşça suyu ekleyip karıştırın.
- Ardından erimiş tereyağını da yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri eleyerek bir spatula yardımıyla mikserdeki karışıma elde yavaşça karıştırarak yedirin.
- Yağlı kağıt ile çevrelenmiş çembere hazırladığınız harcı aktarın.
- Önceden ısıtılmış alt-üst 170 derece fırın ayarında 50-60 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin. (ilk 20 dakika fırının kapağı açılmamalıdır.)
- Fırından çıkardığınız pandispanyayı soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra çemberden çıkartıp dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Pofuduk Pandispanya tarifinin püf noktası nedir?
Genelde pandispanyaları 1 gün dinlendirdikten sonra kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Çember: 10 cm yüksekliğinde 24 cm çemberdir.