Pofuduk Krep Tarifi
Pofuduk Krep tarifi: Pofuduk Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Pofuduk Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Pofuduk Krep tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içine kırın. Şekeri de ekleyerek köpürene kadar çırpın.
- Üzerine süt ve tuzu ilave edin.
- Unu da eleyerek ekleyerek tüm malzemeler ıslanana ve birbirine karışına kadar çırpın. Ancak çok çırpmamaya özen gösterin. Birbirlerine yedirin.
- Döküm tavanızın içine sıvı yağı ve tereyağını ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırına yerleştirip 5-6 dakika yağın erimesini bekleyin. Fırından ısınan tavanızı çıkarın ve hazırladığınız karışımı tavanın içine aktarın.
- Yaklaşık 15-20 dakika kadar fansız programda pişirin.
- Kenarlarından çokça kabardığında ve kızardığında fırından alın. Fırından aldığınızda çökme yaşayacaktır. Ardından üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Pofuduk Krep tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeleri çok çırpmamaya özen gösterin. Sadece birbirleriyle bütünleşmelerini sağlayın. Dilerseniz içine vanilya özütü, muskat rendesi ve limon kabuğu rendesi de ilave edebilir, tatlandırabilirsiniz. Dilerseniz tuz oranını arttırarak daha tuzlu bir tat elde edebilirsiniz.
Pofuduk Krep tarifi için servis önerisi
Üzerini çilek ve pudra şekeri ile süsleyerek servis edebileceğiniz gibi dilediğiniz meyvelerle ya da tereyağı ve peynirle de servis edebilirsiniz.