Pofuduk Kek Tarifi
Pofuduk Kek tarifi: Pofuduk Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pofuduk Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yumurta
- 5 kahve fincanı un
- 5 kahve fincanı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun kabuğu (dilerseniz portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. )
Pofuduk Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı ayrı iki kabın içinde ölçülü şeker ile çırparak hacminin iki katına çıkmasını sağlayın.
- Unu ve diğer malzemeleri başka bir kaba eleyin. Limon kabuğu rendesini de ilave edin ve karıştırın.
- Yumurta sarısı ve şekerin yarısını çırptığınız karışıma bir parça yumurta beyazını kabarttığınız karışımdan ilave edin ve bunu üç seferde yapın.
- Unu da 3 seferde ilave edip, çok narince karışımı tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
- 22cm'lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp, unlayın.
- 30-35 dakika fırın kapağını hiç açmadan, kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
- Fırını kek kalıbından çıkarmadan soğumasını bekleyin ve soğuyunca pudra şekeri serpin. İşte bu kadar afiyet olsun.
Pofuduk Kek tarifinin püf noktası nedir?
Unu elemeden karışıma ilave etmeyin. 30 dakika fırın kapağını hiç açmayın.
Pofuduk Kek tarifi için servis önerisi
Pastacı kreması ve taze meyvelerle değmeyin keyfinize...