Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pofuduk Hamur Kızartması Tarifi

Pofuduk Hamur Kızartması

Pofuduk Hamur Kızartması Tarifi

Pofuduk Hamur Kızartması tarifi: Pofuduk Hamur Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Hamur Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pofuduk Hamur Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un

Pofuduk Hamur Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtayı derince bir kaba kırın, üstüne sıvı yağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unu ilave edip güzelce yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
  • Hazırladığınız hamuru 2 eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi hafifçe unlanmış tezgahta açın.
  • Açtığınız hamuru bir bıçak yardımıyla kare kare kesin.
  • Derin bir tencere ya da tavada yağı kızdırın ve hamurları yavaş yavaş yağa atın.
  • Hamurlar kabarıp altın sarısı rengi alana kadar arkalı önlü kızartın.
  • Pişen hamurları yağdan çıkarıp kağıt havlu serdiğiniz bir tepsiye alın.
  • Ilık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!

Pofuduk Hamur Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Kızartma tavanız ne kadar derin ve yağınız ne kadar bol olursa, hamurlarınız o kadar çok kabaracaktır. Hamurları kızartmaya başlarken yağınız çok kızgın olmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025