Pofuduk Hamur Kızartması Tarifi
Pofuduk Hamur Kızartması tarifi: Pofuduk Hamur Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Hamur Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pofuduk Hamur Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
Pofuduk Hamur Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayı derince bir kaba kırın, üstüne sıvı yağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unu ilave edip güzelce yoğurun.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
- Hazırladığınız hamuru 2 eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi hafifçe unlanmış tezgahta açın.
- Açtığınız hamuru bir bıçak yardımıyla kare kare kesin.
- Derin bir tencere ya da tavada yağı kızdırın ve hamurları yavaş yavaş yağa atın.
- Hamurlar kabarıp altın sarısı rengi alana kadar arkalı önlü kızartın.
- Pişen hamurları yağdan çıkarıp kağıt havlu serdiğiniz bir tepsiye alın.
- Ilık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!
Pofuduk Hamur Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Kızartma tavanız ne kadar derin ve yağınız ne kadar bol olursa, hamurlarınız o kadar çok kabaracaktır. Hamurları kızartmaya başlarken yağınız çok kızgın olmalıdır.