Pofuduk Çıtır Börek Tarifi
Pofuduk Çıtır Börek tarifi: Pofuduk Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Pofuduk Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yufka
- 1 şişe soda
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
İçi için:
- 200 gram süzme peynir
- 2 adet yumurta
Pofuduk Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle küçük bir tavada tereyağını eritin, üzerine sıvı yağını ekleyin. Ağır olmaması açısından yarım su bardağı su eklenebilir.
- Daha sonra farklı bir kaba sodayı koyun, sodanın üzerine bir su bardağı kadar su ekleyin.
- İçi için; süzme peynirimizi çatal yardımıyla ezin, daha sonra içine bir adet yumurtayı kırın. Bu karışımı yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Şimdi börek tarifimize geçecek olursak bir yufkayı dörde bölün.
- Böldüğümüz parçalara hazırladığımız yağ karışımından bolca sürelim ve fırça yardımıyla dağıtın.
- İçine hazırladığımız yoğurt kıvamındaki peynirimizden bir tatlı kaşığı kadar alıp şerit şeklinde ekmeğe tereyağı sürer gibi sürün.
- Görselde anlatıldığı gibi yuvarlayın ve yuvarladığınız uzun ince yufkayı içten dışa doğru sarın. Sardığınız böreği sodalı karışıma batırın, 2-3 saniye bekletin.
- Bütün bir yufka için bu işlemleri uyguladıktan sonra, dilimlerin kurumaması açısından sodalı suya tekrar batırıp çıkartabilirsiniz.
- Eğer vaktimiz varsa bu şekilde bir gece dolapta beklemesi lezzeti arttıracaktır. Vaktiniz yoksa üzerine ve etrafına bir yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
- Böreğiniz fırına girmeye hazır. 180-200 derecelik fırınımızda ortalama yarım saat piştikten sonra böreğimiz servise hazır olacaktır.
Pofuduk Çıtır Börek tarifinin püf noktası nedir?
Böreği hazırladıktan sonra bir gece dinlendirmek lezzetini arttıracaktır.