Pofuduk Açma Tarifi
Pofuduk Açma tarifi: Pofuduk Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Pofuduk Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
70 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Pofuduk Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 500 gram un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 50 gram toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin
- 25 gram yaş maya
- 400 mililitre su (ılık)
Ara katları yağlamak için:
- 150 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)
Pofuduk Açma tarifi nasıl yapılır?
- Yaş mayayı bir miktar ılık su ile eritin.
- Derin bir kapta hamur için olan tüm malzemeyi birleştirip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Yoğurulan hamuru yaklaşık 30 dakika kadar mayalanması için bekletin.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ve hafifçe üzerine bastırın.
- Hamurların üzerine 1 tatlı kaşığı margarin koyun ve üzerini kaplayacak şekilde yayın. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurları tabak büyüklüğünde yuvarlaklar olacak şekilde elinizle açın ve hamurların her birini rulo haline getirip uçlarını birleştirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine açmaları dizin ve bu şekilde mayalanması için 30 dakika bekleyin.
- Bir kabın içerisinde yumurta sarısını, şekeri ve sıvı yağı karıştırın. Mayalanan hamurların üzerine sürün.
- Son olarak çörek otunu üzerilerine serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
Pofuduk Açma tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun kıvamı, ekmek hamuru kıvamından biraz daha yumuşak olmasına dikkat edin. Size fazla yumuşak gelip üzerine un eklerseniz, sert açmalar elde etmiş olursunuz. Peynir, patates, zeytin ezmesi gibi malzemeler kullanarak açmaları zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.