Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pleskavitsa Tarifi

Pleskavitsa

Pleskavitsa Tarifi

Pleskavitsa tarifi: Pleskavitsa için gerekli malzemeler nelerdir? Pleskavitsa nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pleskavitsa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köfte harcı için:

  • 500 gram yağlı dana kıyma (tercihen zırh kıyması)
  • 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Pleskavitsa tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kasesinde kıyma, soğan, tuz, karabiber, sarımsak, ekmek kırıntısı, 2 yemek kaşığı su ve sıvı yağ ekleyip tüm malzeme birbirine karışana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız kıymalı karışımı 4 eşit parçaya bölün ve geniş, yuvarlak, dev bir köfte elde edin.
  • Isıttığınız ve az miktarda sıvı yağ eklediğiniz tavaya köfteyi ekleyin ve arkalı, önlü kızarana dek pişirin.
  • Yumuşacık bazlama ekmeğinin üzerine köfteyi ekleyip, dilim doğranmış domates, piyazlık doğranmış soğan, yeşil biber ve tereyağıyla kavrulmuş patatesle birlikte servis edin. Sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025