Pizza Rolls Tarifi
Pizza Rolls tarifi: Pizza Rolls için gerekli malzemeler nelerdir? Pizza Rolls nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Pizza Rolls yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 500 gram un
- 325 mililitre ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Domates sos için:
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı ketçap
Üzeri için:
- 100 gram mozzarella peyniri
- 20 dilim sucuk
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizza Rolls tarifi nasıl yapılır?
- Mayayı suya şeker ile beraber ekliyoruz. Aktive olması için 5 dakika bekliyoruz.
- Unu geniş bir kaba alıp üzerine aktive olmuş mayayı ekliyoruz. Bir çatal yardımıyla artık karışamayacak hale gelene kadar karıştırıyoruz.
- Önce kasesinde 5 dakika kadar yoğurup sonra hafif unlanmış tezgaha alıp 5dakika daha pürüzsüz ve esnek bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Hamuru zeytinyağıyla yağlanmış bir kapta iki katına çıkana kadar mayalanması için bırakıyoruz.
- Bu esnada domates sos için ketçap ve kekik hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp pişirmeye başlıyoruz. Kaynadıktan sonra yaklaşık 20dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
- 20 dakika sonunda altını kapatıp ketçap ve kekiği ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru bol unlanmış tezgahta büyük bir dikdörtgen olana kadar açıyoruz.
- Üzerinin tamamına domates sosunu sürüyoruz.
- Mozerellayı ekliyoruz. Üzerine çok ince dilimlenmiş yaklaşık 20 dilim sucuğu diziyoruz
- Hamuru uzun kenarlarından içe doğru rulo olarak sarıyoruz. İki parmak kalınlığında hamuru kesiyoruz.
- Tepsiye aralıklarla diziyoruz. En son üzerlerine zeytinyağı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pizza Rolls tarifinin püf noktası nedir?
Domates sosunuz hamuru yumuşatmaması için katı kıvamda olmalı. Tezgahı unlamadan açarsanız hamur tezgaha yapışabilir ve sarma işlemini yaparken zorlanabilirsiniz.