Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pizza Poğaça Tarifi

Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tarifi

Pizza Poğaça tarifi: Pizza Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Pizza Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pizza Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 1 paket instant maya (veya 2 yemek kaşığı kuru maya)
  • 2 su bardağı ılık süt (200 ml'lik bardak ölçüsü)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6-7 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase zeytin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı susam

Pizza Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle geniş bir kaba maya, şeker ve tuzu alıp kuru şekilde karıştırıyoruz. Sonra ılık süt ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yoğurma kısmına kadar bütün aşamaları tel çırpıcı ile yaparsak bütün malzemeler birbirine daha iyi karışır, pütürlük olmaz.
  • Daha sonra üzerini kapatıp 5 dakika bekliyoruz ki daha güzel mayalansın. Sonra kabımızın üzerini açıp, sıvı yağ ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  • Akabinde un ilave edip hamurumuzu ele yapışmayacak ve yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz. Hamurun üzerini streç film veya hava almayan bir kapak ile kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
  • Hamurumuz mayalandıktan sonra 1-2 dakika daha elimizle hamuru yoğurup havasını aldırıyoruz.
  • Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve üzerini bir bez ile kapatıp 30 dakika tepsi mayası yaptırıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuza bardağın alt tarafı İle bastırıp yuvarlak oluşturuyoruz. Dilimlediğimiz domates, biber ve peyniri yerleştiriyoruz.
  • En son yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025