Pizza Dolgulu Poğaça Tarifi
Pizza Dolgulu Poğaça tarifi: Pizza Dolgulu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Pizza Dolgulu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Pizza Dolgulu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
Sosu İçin:
- 5-6 adet domates
- 3-4 dal fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz-karabiber
İçi İçin:
- 1 kase sucuk (küçük doğranmış)
- 1 kase sosis (küçük doğranmış)
- 1 kase biber (küçük doğranmış)
- 1 kase mısır
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı (hamurdan ayrılan)
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı pekmez
Pizza Dolgulu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, su, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, şeker ve maya bir kapta karıştırılır.
- Tuz, una atılır ve karıştırılır.
- Sıvı karışıma un eklenip güzelce yoğrulur. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Toparlanan hamur 1 saat mayalandırılır.
- Sosu için sarımsaklar zeytinyağında biraz kavrulur. Rendelediğimiz domates eklenir ve iyice kavrulur. İçerisine fesleğen ve baharatlar eklenir. Kıvamı göre su eklenir veya çektirilir. Koyu kıvamlı olmalı.
- Mayalanan hamur, tezgahta tekrar yoğrulup havası alındıktan sonra eşit miktarda bezeler koparılır. Tezgahta tabak büyüklüğünde açılıp içi sos ve hazırladığımız iç ile doldurulur, kapatılır.
- 20 dakika daha tepside mayalanır. Üzeri için pekmez, yumurta, süt karışımı hazırlanıp sürülür. 175 derecede üzeri güzelce kızarana dek pişirilir. Afiyet olsun.