Piyano Pasta Tarifi
Piyano Pasta tarifi: Piyano Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Piyano Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Piyano Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 26 adet kedidili bisküvi
- 8 su bardağı süt
- 100 gram margarin
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 kase kakao
- 2 tatlı kaşığı bal
- 2 su bardağı soğuk süt
Piyano Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Bal ile 2 su bardağı soğuk sütü karıştırın. Kedi dillerini içerisine batırıp çıkartarak, kare bir borcama veya kare bir kelepçeli kaba yana yatırılmış şekilde dizin.
- Her iki üç kedi dilini koyduktan sonra kakaolu pötibörleri kedi dillerine yapışık şekilde yerleştirin. Ardından tekrar kedidili ile pötibörü sağlamlaştırın.
- Bu işlemeleri kedi dilleri bitene kadar tekrarlayın. Yan kısımlarında boşluk kalırsa pötibörleri ve kedi dillerini kopartarak tamamlayabilirsiniz.
- Muhallebisi için bir tencereye margarin hariç tüm malzemeleri alın ve kısık ateşte muhallebi kaynayıp, göz göz olana kadar çırparak karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve margarini ekleyin.
- Margarin eriyince sıcak olan muhallebiyi hazırladığınız pötibör ve kedi dillerinin üstüne dökün, bunu yaparken bir kepçe kullanabilirsiniz. Tüm boşluklara yayılmasını sağlayın.
- Oda sıcaklığında hafifçe soğuyunca buzdolabında 1 gece dinlendirin.
- Bir kağıttan eşit parçalarda ve borcamınızın veya kelepçeli kabınızın boyutuna göre şeritler kesin.
- Dolaptan tatlıyı çıkartın, şeritleri üzerilerine aralıklı olarak dizin. Kakaoyu elekten geçirerek pastaya serpin ve şeritleri dökmeden kaldırın.
- Ardından yatay olarak kesip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Piyano Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi sıcak olarak dökerseniz, kedi dillerinin yumuşamasını sağlarsınız.