Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pita Ekmeği Tarifi

Pita Ekmeği

Pita Ekmeği Tarifi

Pita Ekmeği tarifi: Pita Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pita Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pita Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (10gr)
  • 5-6 su bardağı un (1 bardağını tam buğday unu kullandım)

Pita Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Bu malzemelerin hepsini karıştırıp hamurumuzu güzelce yoğurup kabarması için en az 1 saat dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıyoruz, bu ölçülerle yaklaşık 15-17 adet gobit ekmeği çıkıyor.
  • Bezelerimizi 15-20 cm çapında ve 1 cm kalınlığında merdane yardımı ile açıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklarla diziyoruz. Bir tepsi 6 adet aldı.
  • Tepside 15 -20 dakika dinlendirip 240° sıcak fırında 8-10 dakika kadar pişiriyoruz. Fırın yüksek ısıda olursa çok daha güzel pişiyor taş fırın kıvamında.
  • Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kapta su koyarsanız ekmekler kurumadan yumuşacık pişecektir. Gobitler hazır, şimdi istediğiniz gibi içini doldurabilirsiniz.

Pita Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Pişirirken fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kapta su koyarsanız ekmekler kurumadan yumuşacık pişecektir. İster kahvaltıda isterseniz et, köfte, döner gibi ana öğün yemeklerinizde çok lezzetli ve pratik bir tercih olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025