Pita Ekmeği Tarifi
Pita Ekmeği tarifi: Pita Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pita Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Pita Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı instant maya
Pita Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı en yüksek derece ısıtmaya başlayın.
- Bir kabın içerisine maya, şeker, tuz ve sütü alın. İyice karıştırın. Üzerini kapatıp mayanın aktif hale gelmesi için bir köşede yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.
- Maya aktif hale geldikten sonra yoğurt, zeytinyağı ve suyu ilave edin. Güzelce karıştırın.
- Bu karışımın içerisine unu eleyin. Tuzu ilave ederek güzelce yoğurun.
- Çok sert olmayan bir hamur elde edin ve hamurlarınızı 12 adet minik bezeye ayırın.
- Hafifçe yağladığınız bir kabın içinde, üzerleri örtülü bir biçimde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra tezgahı hafifçe unlayın ve merdane yardımıyla orta boydaki bir tabağın boyutlarında açın.
- Fırın tepsinize dizin ve altlı üstlü pişene kadar yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirin. Kabarıp, güzelce piştiğinde fırından alın. Ekmeğiniz hazır. Afiyet olsun.
Pita Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Fırınınızı en yüksek derecede (minimum 200 derece) ısıtın. Yüksek ısıda hızlı bir şekilde pişirmeniz ekmeğinizin içi boş ve kabarık olmasını sağlayacaktır.
Pita Ekmeği tarifi için servis önerisi
Ekmeğiniz sıcakken tereyağıyla servis etmeyi unutmayın.