Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pita Ekmeği Tarifi

Pita Ekmeği

Pita Ekmeği Tarifi

Pita Ekmeği tarifi: Pita Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pita Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pita Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı un

Pita Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü derin bir kaba dökün. Üzerine mayayı, şekeri ekleyip karıştırın ve kabın üzerini kapatıp 5-6 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. Ardından üzerine suyu, yoğurtu, zeytinyağını, tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak kontrollü bir şekilde un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir ortamda 1 saat mayalandırın. Hamur mayalandıktan sonra fırını en yüksek derecede ısınmaya bırakın.(Ben 250 derecede pişirdim.)Fırın mutlaka önceden ısıtılmalı! Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  • Çok hafif unlayarak merdane yardımıyla hamuru aşırı inceltmeden açın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sığdığı kadar hamuru yerleştirip tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun. Gözünüz fırında olsun 6-7 dakikada pişiyorlar. Afiyet olsun.

Pita Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Un miktarı değişebilir kullanılan unun cinsine göre. Bu nedenle azar azar ekleyin unu. Belki siz daha az veya daha çok un kullanabilirsiniz. Sütün ve suyun ılık olmasına dikkat edin, gerekirse ısıtın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025