Pita Ekmeği Tarifi
Pita Ekmeği tarifi: Pita Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pita Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pita Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 su bardağı un
Pita Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Sütü derin bir kaba dökün. Üzerine mayayı, şekeri ekleyip karıştırın ve kabın üzerini kapatıp 5-6 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. Ardından üzerine suyu, yoğurtu, zeytinyağını, tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak kontrollü bir şekilde un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir ortamda 1 saat mayalandırın. Hamur mayalandıktan sonra fırını en yüksek derecede ısınmaya bırakın.(Ben 250 derecede pişirdim.)Fırın mutlaka önceden ısıtılmalı! Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
- Çok hafif unlayarak merdane yardımıyla hamuru aşırı inceltmeden açın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sığdığı kadar hamuru yerleştirip tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun. Gözünüz fırında olsun 6-7 dakikada pişiyorlar. Afiyet olsun.
Pita Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Un miktarı değişebilir kullanılan unun cinsine göre. Bu nedenle azar azar ekleyin unu. Belki siz daha az veya daha çok un kullanabilirsiniz. Sütün ve suyun ılık olmasına dikkat edin, gerekirse ısıtın.