Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pita (Balon) Ekmeği Tarifi

Pita (Balon) Ekmeği

Pita (Balon) Ekmeği Tarifi

Pita (Balon) Ekmeği tarifi: Pita (Balon) Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pita (Balon) Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pita (Balon) Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (aldığı kadar)

Pita (Balon) Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle maya, şeker ve suyu yoğurma kabımıza alıyoruz. Mayamızın kabarması için 10 dakika bekliyoruz.
  • Köpüren mayamızın üstüne süt, yoğurt, tuz ve sıvı yağımızı ekliyoruz.
  • Güzelce karıştırıp tuzumuzu erittikten sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğuruyoruz.
  • Poğaça hamuru kıvamında çok sert olmayan ve çok cıvık olmayan bir hamur elde ediyoruz. Sonra hamurumuzu mayalanması için üstünü örtüp bekliyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu çok söndürmeden orta boy portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayıp merdane yardımı ile çok fazla unlamadan açıyoruz 1 buçuk cm kalınlığında ayarlıyoruz.
  • Daha ince olursa kuru bir ekmek olur ve işe yaramaz açtığımız ekmeklerimizi üstünü örtüp yarım saat tepsi mayası almasını sağlıyoruz.
  • Tepsi mayasını alan ekmeklerimizi 190 derecede alt üst ayarda üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan ekmeklerimizi temiz bir  poşetin içerisine alıp pamuk gibi yumuşak olmasını sağlıyoruz.
  • İçine isterseniz döner isterseniz sandviç isterseniz boş olarak nefis bir şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pita (Balon) Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Fırından çıkan ekmekleri temiz bir poşet içerisinde biriktirelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025