Pita (Balon) Ekmeği Tarifi
Pita (Balon) Ekmeği tarifi: Pita (Balon) Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pita (Balon) Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Pita (Balon) Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (aldığı kadar)
Pita (Balon) Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle maya, şeker ve suyu yoğurma kabımıza alıyoruz. Mayamızın kabarması için 10 dakika bekliyoruz.
- Köpüren mayamızın üstüne süt, yoğurt, tuz ve sıvı yağımızı ekliyoruz.
- Güzelce karıştırıp tuzumuzu erittikten sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğuruyoruz.
- Poğaça hamuru kıvamında çok sert olmayan ve çok cıvık olmayan bir hamur elde ediyoruz. Sonra hamurumuzu mayalanması için üstünü örtüp bekliyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu çok söndürmeden orta boy portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayıp merdane yardımı ile çok fazla unlamadan açıyoruz 1 buçuk cm kalınlığında ayarlıyoruz.
- Daha ince olursa kuru bir ekmek olur ve işe yaramaz açtığımız ekmeklerimizi üstünü örtüp yarım saat tepsi mayası almasını sağlıyoruz.
- Tepsi mayasını alan ekmeklerimizi 190 derecede alt üst ayarda üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan ekmeklerimizi temiz bir poşetin içerisine alıp pamuk gibi yumuşak olmasını sağlıyoruz.
- İçine isterseniz döner isterseniz sandviç isterseniz boş olarak nefis bir şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pita (Balon) Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıkan ekmekleri temiz bir poşet içerisinde biriktirelim.