Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pişmiş Şeftali ve Bademli Tart Üzerinde Kavun Sorbe Tarifi

Pişmiş Şeftali ve Bademli Tart Üzerinde Kavun Sorbe

Pişmiş Şeftali ve Bademli Tart Üzerinde Kavun Sorbe Tarifi

Pişmiş Şeftali ve Bademli Tart Üzerinde Kavun Sorbe tarifi: Pişmiş Şeftali ve Bademli Tart Üzerinde Kavun Sorbe için gerekli malzemeler nelerdir? Pişmiş Şeftali ve Bademli Tart Üzerinde Kavun Sorbe nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pişmiş Şeftali ve Bademli Tart Üzerinde Kavun Sorbe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet şeftali
  • 100 gram marzipan
  • 300 gram toz şeker
  • 300 gram tereyağı
  • 400 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 gram vanilya esansı

Kavun sorbe için:

  • 500 gram kavun püresi
  • 250 gram toz şeker
  • 600 gram su
  • 10 gram limon suyu

Servisi için:

  • 8 yemek kaşığı pastacılık kreması
  • 4 adet çikolatalı ince kurabiye
  • 4 adet üzeri toz şeker kaplı bisküvi

Pişmiş Şeftali ve Bademli Tart Üzerinde Kavun Sorbe tarifi nasıl yapılır?

  • Bol suda yıkadığınız şeftalileri, kabuğunu soymadan ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartın.
  • Seramik bir fırın kabına dizdiğiniz şeftalilerin üzerine 1 yemek kaşığı kadar toz şeker serpiştirin.
  • Üzerini alüminyum folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirin.
  • Fırınlanmış şeftalileri, ılındıktan sonra buzdolabında soğutarak bekletin.
  • Un, kalan toz şeker, marzipan, yumurta, yumurta sarısı, tereyağı ve vanilya esansını bir arada yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Dolapta dinlenen hamuru, kişi sayısına orantılı olacak şekilde bölün. Altı santimetre çapında tart kalıplarına, hazırladığınız hamuru açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Servisinde kullanmak üzere kavun sorbeyi hazırlamak için; toz şekeri suda eritin. Limon suyu ve kavun püresi ile karıştırın.
  • Tüm malzemeyi blenderdan geçirin. -18 derecede muhafaza edin. Yoğun ve koyu bir kıvam alana kadar her 10 dakikada bir dondurma kıvamına gelene kadar kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Pişen bademli tarta bir kalıp yardımıyla pürüzsüz bir şekil verdikten sonra servis tabağının ortasına alın.
  • Üzerine bir yemek kaşığı pastacılık kreması sürün ve çikolatalı ince kurabiyeyi yerleştirin. Bastırdıktan sonra üzerine yine bir yemek kaşığı pastacılık kreması sürün.
  • Fırınlanmış iki şeftali arasına hazırladığınız kavun sorbeden bir top yerleştirerek, kremanın üzerine oturtun.
  • Bir adet şekerli bisküvi kırığını tatlının üzerine serpiştirdikten sonra bekletmeden servis edin. Bu doyumsuz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.

Pişmiş Şeftali ve Bademli Tart Üzerinde Kavun Sorbe tarifinin püf noktası nedir?

Sorbenin erimemesi için; tatlıyı bekletmeden servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025