Pişmeyen Vişneli Cheesecake Tarifi
Pişmeyen Vişneli Cheesecake tarifi: Pişmeyen Vişneli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Pişmeyen Vişneli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pişmeyen Vişneli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 3 adet yumurta
- 80 gram şeker
- 1 paket vanilin
- 6 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
Vişneli Kat:
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne
- 1/2 çay bardağı su
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket tart jölesi
Peynirli kat:
- 400 gram krem peynir
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 200 mililitre sıvı krema
- 1 paket tart jölesi
Pişmeyen Vişneli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için yumurtaları şeker ile 3 dakika çırpın.
- Kalan malzemeleri de katıp, spatula ile karıştırın.
- Yağlı kağıt serili tepsinin ortasına yaymadan dökün.
- 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
- Pişen hamuru biraz ılıdıktan sonra yağlı kağıttan ayır ve 18 cm çapında kelepçeli kalıp büyüklüğün de kesip, tabana yerleştirin.
- Vişneleri , su ve şeker ile tencereye alıp, suyunu iyice salıp şekeri de eriyene kadar pişirin.
- Tartjöle tozunu ekle ve blender ile püre haline getirip kıvam alana kadar pişirin.
- Kremayı bir kapta pudra şekeri ile iyice çırpın.
- Peyniri ve vanilyayı kremaya ekleyip çırpmaya devam edin.
- Tartjölesini 100 ml su ile pişir ve hemen peynir karışımına ekleyip iyice çırpın. Tabana ilk önce peynirli karışımın, üzerine de vişneli karışımı dökün.
- 4 yerine kaşık ile ters yüz et ve vişneli karışımın biraz peynirli karışıma karışmasını sağlayın.
- 4 saat buzdolabın da dinlendirin. Servis öncesi üzerine beyaz çikolata rendeleyin. Afiyet olsun.