Pişmeyen Şekersiz Cheesecake Tarifi
Pişmeyen Şekersiz Cheesecake tarifi: Pişmeyen Şekersiz Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Pişmeyen Şekersiz Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pişmeyen Şekersiz Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi için:
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Tabanı için:
- 1 fincan yulaf
- 1 fincan fındık
- 1 fincan ceviz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı elma özü
Peynirli kısım için:
- 1/2 paket krema
- 200 gram labne peyniri
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi (portakal da olur)
- 3 yemek kaşığı elma özü
Pişmeyen Şekersiz Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için tereyağını eritin. Diğer tüm malzemeleri mutfak robotunda çekin, içerisine erimiş tereyağını da ekleyerek karıştırın. Karışımı servis kaplarının tabanına elinizde bastırarak yerleştirin ve dinlenmesi için buzdolabına alın.
- Elmalı harç için; elmaları dilerseniz rendeleyin dilerseniz bıçakla minik parçalara bölün. Tereyağını ufak bir tavada eritin üzerine esmer şeker ekleyerek hafif karamelize olmasını bekleyin - elmaları ekleyin ve suyunu salıp çekmesini sağlayın.
- Tarçın, ezilmiş karanfil toplarını ekleyin. Ocaktan almadan limon suyunu da ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis kaplarına bu karışımdan da ekleyin yine iyice soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Peynirli harç için; kremayı katılaşana kadar güzelce çırpın. (Daha çabuk olması için karıştırma kabı ve mikser ucunu öncesinde buzlukta soğutabilirsiniz.) İçerisine labne ekleyip karıştırmaya devam edin. Diğer tüm malzemeleri de ekleyin.
- Hazırladığınız harcı ister sıkma torbası ister kaşık yardımıyla son kat olarak servis kaselerine bölüştürün. En az 2-3 saat dolapta dinlendirdikten sonra bol tarçınla servis edin.
Pişmeyen Şekersiz Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Ben tarifte tatlandırıcı olarak elma özü kullandım. Bal vs dilediğiniz tatlandırıcı kullanılabilir.