Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası Tarifi

Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası

Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası Tarifi

Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası tarifi: Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram bal kabağı
  • 1 çay bardağı toz şeker (bal kabağını pişirmek için)
  • 2 su bardağı su (bal kabağını pişirmek için)
  • 4 paket yulaflı bisküvi (öğütülmüş)
  • 5 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Üzerİ İçin:

  • 1 su bardağı çikolata sosu
  • 1/2 su bardağı ceviz içi

Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerede bal kabağı, şeker ve suyu kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte bal kabakları suyunu çekene ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen bal kabağını püre haline getirin ve derin bir kaseye aktarın.
  • Üzerine öğütülmüş yulaf bisküvisi, ceviz, tarçın ve toz zencefil ekledikten sonra güzelce karıştırın.
  • Şekil vermek için altı açık bir pasta kalıbına harcı yayın ve dilerseniz buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine çikolata sos ve dövülmüş ceviz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025