Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası Tarifi
Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası tarifi: Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram bal kabağı
- 1 çay bardağı toz şeker (bal kabağını pişirmek için)
- 2 su bardağı su (bal kabağını pişirmek için)
- 4 paket yulaflı bisküvi (öğütülmüş)
- 5 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
Üzerİ İçin:
- 1 su bardağı çikolata sosu
- 1/2 su bardağı ceviz içi
Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede bal kabağı, şeker ve suyu kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte bal kabakları suyunu çekene ve yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen bal kabağını püre haline getirin ve derin bir kaseye aktarın.
- Üzerine öğütülmüş yulaf bisküvisi, ceviz, tarçın ve toz zencefil ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- Şekil vermek için altı açık bir pasta kalıbına harcı yayın ve dilerseniz buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine çikolata sos ve dövülmüş ceviz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun!