Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pişmeyen Müslili Tatlı Tarifi

Pişmeyen Müslili Tatlı

Pişmeyen Müslili Tatlı Tarifi

Pişmeyen Müslili Tatlı tarifi: Pişmeyen Müslili Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Pişmeyen Müslili Tatlı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pişmeyen Müslili Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı müsli (çikolatalı)
  • 1 su bardağı yer fıstığı
  • 3 tatlı kaşığı fıstık ezmesi (+1 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Pişmeyen Müslili Tatlı tarifi nasıl yapılır?

  • Müsli ve fıstığı ayrı ayrı robottan geçirin ve bir kaseye alın. (Kabuklu fıstık ise kabuğunu soyun)
  • Balı ve 3 tatlı kaşığı fıstık ezmesini ekleyin ve karıştırın. Birleşmesi için gerekirse bal ekleyin.
  • Muffin kalıbını sıvı yağ ile yağlayın. Karışımı 10 adet muffin kalıbına paylaştırın ve bir kaşığın arka kısmıyla muffin kalıbının şeklini alması için iyice bastırın. 10 dakika buzlukta bekletin.
  • Bu sırada bir su bardağı fıstık ezmesini benmari usulü eritin.
  • Buzluktan çıkardığınız muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. 10 dakika tekrar buzukta bekletin.
  • Çikolata ve tereyağını birlikte benmari usulü eritin.
  • Buzluktan çıkardığınız muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın.
  • En az 2 saat buzlukta bekletin. Hemen soğukken bıçakla dikkatlice kalıptan çıkarın. Afiyet olsun.

Pişmeyen Müslili Tatlı tarifinin püf noktası nedir?

Bardak ölçüsü 200 ml. Verdiğim ölçü 10 küçük muffin kalıbı için. Tarifte geçen 3 tatlı kaşığı ve 1 su bardağı fıstık ezmesi bu şekilde tam geliyor. Tatlıyı kalıptan çıkardıktan sonra bir müddet bekletirseniz yumuşacık ve çok güzel oluyor. Kabuklu fıstık alırsanız kabuklarını soyun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025