Pişmeyen Karamelize Bisküvili Cheesecake Tarifi
Pişmeyen Karamelize Bisküvili Cheesecake tarifi: Pişmeyen Karamelize Bisküvili Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Pişmeyen Karamelize Bisküvili Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Pişmeyen Karamelize Bisküvili Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 150 gram karamelli bisküvi
- 60 gram tereyağı
Arası için:
- 200 gram krema (soğuk)
- 300 gram sürülebilir beyaz peynir
- 200 gram karamelize bisküvi ezmesi
- 50 gram pudra şekeri
Üstü için:
- 200 gram karamelize bisküvi ezmesi
Pişmeyen Karamelize Bisküvili Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayıp altına yağlı kağıt yapıştırın.
- Bisküvileri toz haline getirip eritilmiş tereyağı ile karıştırın, kalıba yayıp bardakla düzeltin. Dolaba kaldırın.
- Soğuk kremayı krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. (Ters çevirince dökülmeyecek)
- Krem peynir, pudra şekeri ve bisküvi ezmesini çırpın. İyice karışınca kremayı iki aşamada spatulayla ekleyip nazikçe karıştırın.
- Dolaptaki tabanın üzerine düzgünce yayıp dolaba kaldırın. En az 4-5 saat dursun.
- Sonra kalan bisküvi ezmesini benmari veya mikrodalgada eritip üst katı oluşturun. Afiyet olsun.
Pişmeyen Karamelize Bisküvili Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Tabanın kıtırlaşmasını isterseniz 170 derecede 6-7 dakika pişirebilirsiniz.