Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pişmeyen Hafif Cheseecake Tarifi

Pişmeyen Hafif Cheseecake

Pişmeyen Hafif Cheseecake Tarifi

Pişmeyen Hafif Cheseecake tarifi: Pişmeyen Hafif Cheseecake için gerekli malzemeler nelerdir? Pişmeyen Hafif Cheseecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pişmeyen Hafif Cheseecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı fındık ve kaju karışımı
  • 1,5 su bardağı badem
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 7 adet hurma
  • 1 adet vanilya
  • 8 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 5 yemek labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı bal (arzuya göre az ya da çok)
  • 9-10 adet böğürtlen

Pişmeyen Hafif Cheseecake tarifi nasıl yapılır?

  • Fındık, kaju, badem, vanilya, hurmalar, 3 yk Hindistan cevizi yağı ve bir tutam tuz rondoda atılır ve çekilir.
  • Diğer tarafta 5 yemek kaşığı süzme yoğurt, 3 yemek kaşığı labne ve 1 yemek kaşığı dolusu bal karıştırılır.
  • Rondodan geçirdiğimiz harç küçük kelepçeli kalıba bastırılarak yayılır. Üzerine yoğurtlu labneli karışım dökülür ve yayılıp buzlukta 2 saat bekletilir.
  • O beklerken üzerine 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı labne ve 9-10 böğürtlen rondoda atılarak çekilir.
  • İçine bir yemek kaşığı bal konularak buzluktaki harcın üzerine tekrar yayılır. 3 saat buzlukta kendine gelmesi beklenir. Ve sonunda üzerini bitter çikolata parçaları ile süsleyerek serin serin ve oldukça hafif olan bu tatlımız afiyet ile yenir. Ellerinize sağlık!

Pişmeyen Hafif Cheseecake tarifinin püf noktası nedir?

Buzlukta 5 saat bekletin kendine gelsin. Çıkardıktan 1 saat sonra dilimleyip yiyebilirsiniz


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025