Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake Tarifi
Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake tarifi: Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Taban için:
- 2 paket bisküvi (veya kurabiye)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi (arzuya göre)
- 1 çay bardağı fındık
Çikolatalı harç için:
- 200 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket krem peynir
- 1 paket krema
Üzeri için:
- 1/2 paket krema
- 100 gram bitter çikolata
Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri/kurabiyeleri robottan geçirip toz hale getirin, kalıba dökün.
- Üzerine eritilmiş tereyağı, Hindistan cevizi ve fındığı ekleyip bir bardak yardımıyla iyice ezdirin. Buzdolabına atın, yaklaşık 1 saat bekletin.
- Çikolatalı harcı hazırlamak için çikolatayı benmari usulü eritin.
- Peynir ve pudra şekerini bir kapta 5 dakika çırpın.
- Ayrı bir kapta kremayı katılaşana kadar çırpın.
- Krema, çikolata ve peynirli karışımı aynı kaba dökün ve biraz daha çırpın.
- 1 saat sonunda bisküvilerin üzerine dökün. Dolapta 40 dakika daha bekletin.
- 40 dakika sonunda kremayı ısıtın içine çikolatayı koyup eritin. Afiyet olsun.
Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Dolapta ne kadar beklerse kıvamı o kadar iyi olur.