Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pişmeyen Cheesecake Tarifi

Pişmeyen Cheesecake

Pişmeyen Cheesecake Tarifi

Pişmeyen Cheesecake tarifi: Pişmeyen Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Pişmeyen Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pişmeyen Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 200 gram yulaflı bisküvi
  • 50 gram tereyağı

Kreması için:

  • 500 gram labne peyniri
  • 100 gram sıvı krema
  • 200 gram pudra şekeri
  • 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 200 gram frambuaz
  • 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Servisi için:

  • 200 gram frambuaz ve böğürtlen

Pişmeyen Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde elinizle kırın. Mutfak robotuna alıp oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın.
  • Cheesecake tabanı olarak kullanacağınız bisküvi karışımını, kelepçeli bir tart kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ya da ağırlık yardımıyla eşit olarak düzeltin.
  • Pudra şekerini ve kremayı ayrı bir kapta mikser yardımıyla hızlıca karıştırın. Rendelenmiş limon kabukları ve limon suyunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
  • Labne peyniri ve sıvı krema eklediğiniz karışımı, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Krema karışımına frambuazları ekleyin.
  • Kelepçeli kek kalıbı tabanında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız kremayı eşit oranda yayın.
  • Mümkünse bir kapak ya da streç film ile üzerini kapattığınız pişmeyen cheesecake’i buzdolabına kaldırın. 4-6 saat arasında dondurduğunuz tatlıyı dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Pişmeyen Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme işlemi gerektirmeyen cheesecake’i buzdolabında uzun süre bekletmeniz, kıvam alması ve muntazam bir şekilde dilimlenmesi için önemli.Labne peynirinin suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Pişmeyen Cheesecake tarifi için servis önerisi

Cheesecake’i kolayca servis tabağına alabilmek için kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kapladıktan sonra hazırlıklara başlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025