Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Piruhi Tarifi

Piruhi

Piruhi Tarifi

Piruhi tarifi: Piruhi için gerekli malzemeler nelerdir? Piruhi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Piruhi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 kahve fincanı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta

İç Harcı İçin:

  • 120 gram tulum peyniri (arzuya göre lor peyniri)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (doğranmış)

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Piruhi tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcını hazırlamak için, bir kased soğanları ovun. Üzerine tulum peyniri ve maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Geniş bir kaba unu alın ortasına çukur açıp, su, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip ele yapışmayan, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru toparlayın.
  • Üzerine nemli bir bez örtüp, 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Hamuru iki beze olacak şekilde ikiye bölün. Bir bezeyi tezgahta incecik olacak şekilde merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız hamurdan mantı boyutundan biraz daha büyük kareler çıkaracak şekilde bıçak yardımıyla kesin.
  • Üzerlerine hazırladığınız iç harçtan ekleyin.
  • Üçgen şeklinde kapatın ve çatal yardımıyla kenarları kapatın.
  • Tencerenin yarısından biraz fazla su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine hazırladığınız üçgen hamurları atın ve yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
  • Pişen hamurları tabağa aktarın.
  • Bir tavada tereyağı, sıvı yağ ve cevizi ekleyip kavurun.
  • Kavrulan cevizleri hamurların üzerine gezdirin. Piruhi tarifi hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025