Piruhi Tarifi
Piruhi tarifi: Piruhi için gerekli malzemeler nelerdir? Piruhi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Piruhi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı un
- 1/2 kahve fincanı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
İç Harcı İçin:
- 120 gram tulum peyniri (arzuya göre lor peyniri)
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Piruhi tarifi nasıl yapılır?
- İç harcını hazırlamak için, bir kased soğanları ovun. Üzerine tulum peyniri ve maydanozu ekleyip karıştırın.
- Geniş bir kaba unu alın ortasına çukur açıp, su, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip ele yapışmayan, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru toparlayın.
- Üzerine nemli bir bez örtüp, 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
- Hamuru iki beze olacak şekilde ikiye bölün. Bir bezeyi tezgahta incecik olacak şekilde merdane yardımıyla açın.
- Açtığınız hamurdan mantı boyutundan biraz daha büyük kareler çıkaracak şekilde bıçak yardımıyla kesin.
- Üzerlerine hazırladığınız iç harçtan ekleyin.
- Üçgen şeklinde kapatın ve çatal yardımıyla kenarları kapatın.
- Tencerenin yarısından biraz fazla su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine hazırladığınız üçgen hamurları atın ve yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
- Pişen hamurları tabağa aktarın.
- Bir tavada tereyağı, sıvı yağ ve cevizi ekleyip kavurun.
- Kavrulan cevizleri hamurların üzerine gezdirin. Piruhi tarifi hazır, afiyet olsun!