Pirpirim Aşı Tarifi
Pirpirim Aşı tarifi: Pirpirim Aşı için gerekli malzemeler nelerdir? Pirpirim Aşı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pirpirim Aşı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 5 bardak su
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 1/2 su bardağı börülce fasulye
- 750 gram semizotu
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
- 6 diş ezilmiş sarımsak
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Pirpirim Aşı tarifi nasıl yapılır?
- Hafifçe ısıttığınız tencerinize zeytinyağını koyduktan sonra kuşbaşı doğranmış dana etinizi ekleyin.
- Etin rengi değişene kadar kavurun.
- Biber ve domates salçasını ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Küp küp doğradığınız soğanları tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tüm malzemeler tencerede iyice birleşene kadar kavurduktan sonra üzerine 5 bardak su ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Bu aşamada su seviyesini kontrol ederek gerektiğinde etin üzerine sıcak su takviyesi yapın.
- Etlerinizin yumuşadıktan sonra yeşil mercimek, börülce ve doğranmış semizotlarını sırayla tencereye ekleyin. Her malzemeyi ekledikten sonra tencereyi karıştırarak yayılmasını sağlayın.
- Ardından pilavlık bulguru ve daha önceden haşlamış olduğunuz nohutu da ekleyin.
- Sumak ekşisi, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek bir kez daha karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın.
- Baklagil ve tahıllar iyice piştikten sonra kızdırdığınız sıvı yağ içerisine nane ve toz kırmızı biber ekleyerek tencerede kaynayan pirpirim aşına ekleyin. Pirpirim aşınız servise hazır, afiyet olsun!