Piroshki Tarifi
Piroshki tarifi: Piroshki için gerekli malzemeler nelerdir? Piroshki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Piroshki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı ılık süt
- 30 gram yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 - 4,5 su bardağı un
İçi için:
- 2 adet büyük boy soğan
- 350 gram kıyma
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
Piroshki tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kabın içerisine unu aktarın ve orta kısmını havuz biçiminde açın.
- Ilık sütün yarısını, mayayı ve toz şekeri bu havuzun içerisine aktarın ve sıvıları kendi içinde güzelce karıştırın. Ardından unla harmanlayın.
- Bu karışıma tereyağını, yumurtayı, kalan sütü ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Tüm malzemeler birbiriyle güzelce bütünleştiğinde streç filmle üzerini örtün ve oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.
Piroshki tarifinin püf noktası nedir?
İç malzemelerini peynirle, ıspanakla dilediğiniz şekilde farklılaştırabileceğiniz gibi şekillerini de zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Dilerseniz tatlı malzemeler kullanarak iç harcını lezzetlendirebilirsiniz. Fırında pişirmek yerine kızgın ve derin yağda da pişirerek servis etmeniz mümkün.