Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi
Pirinçli Pırasa Yemeği tarifi: Pirinçli Pırasa Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pirinçli Pırasa Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pirinçli Pırasa Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dal pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş)
- 2 adet havuç
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Pirinçli Pırasa Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Pırasaları yıkayın ve verevli olarak doğrayın.
- Havuçları da yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şekilde doğrayın.
- Zeytinyağını ekleyerek ısıttığınız tencerede, orta ateşte 3-4 dakika kadar havucu soteleyin. Ardından pırasayı ekleyerek 2-3 dakika kadar daha bu şekilde soteleyin.
- Havuç ve pırasa hafifçe yumuşadıktan sonra üzerine pirinci ilave edip birkaç dakika daha soteleyin.
- Ardından su, limon suyu ve portakal suyunu üzerine ekleyin.
- Güzelce karıştırın ve suyun kaynaması için kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
- Ocaktan almadan önce tuzunu ve damak zevkinize göre karabiberini ekleyin.
- Dilerseniz ılık, dilerseniz sıcak olarak servis edin. Zeytinyağlı olduğu için dinlendirdikten sonra servis etmenizi öneririz, afiyet olsun!