Pirinçli Karalahana Yemeği Tarifi
Pirinçli Karalahana Yemeği tarifi: Pirinçli Karalahana Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pirinçli Karalahana Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pirinçli Karalahana Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı pirinç (suda bekletilmiş)
- 1 bağ karalahana
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 3,5 bardak su
Pirinçli Karalahana Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri bir kaseye alarak üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip bekletin.
- Soğanları küp küp doğrayıp tencerede ısıttığınız sıvı yağ ile sotelemeye başlayın. Salçayı da ekleyerek karıştırın ve sotelemeye devam edin.
- Suyunu süzüp pirinçleri de tencereke koyun ve karıştırın. Karalahanaları iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin. Domatesi de tencerenin içine rendeleyin.
- Tuzunu ve suyunu ekledikten sonra 20 dakika orta ateşte, 20 dakika da kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis edin, afiyet olsun!