Pirinçli Enginar Salatası Tarifi
Pirinçli Enginar Salatası tarifi: Pirinçli Enginar Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Pirinçli Enginar Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pirinçli Enginar Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı basmati pirinç
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet enginar
- 5 adet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
- 3 yemek kaşığı yeşil zeytin
Pirinçli Enginar Salatası tarifi nasıl yapılır?
Pirinçleri soğuk suda, nişastaları gidene kadar yıkayın ve 15 dakika bekletin. Ufak bir tencerede su kaynatın ve suya tuz ekleyin. Pirinçleri süzüp suya atın ve 5-10 dakika haşlayıp pişirin.
Derin bir karıştırma kabında önce limon suyu, sirke ve zeytinyağını karıştırın. Çiğ enginarları soyacak yardımı ile ince şeritler halinde kesin ve doğruca sosla harmanlayın.
Pişen pirinçleri süzüp enginarların üzerine ekleyin ve karıştırın. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın, kaseye ekleyip karıştırın.
Son olarak yeşil zeytinleri de ekleyin, salatayı servise kadar buzdolabına kaldırın. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.