Pirinçli Doyuran Köfte tarifi: Pirinçli Doyuran Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Pirinçli Doyuran Köfte nasıl yapılır?
Köfte için gerekli olan pirinci yumuşayana dek haşlayıp süzün. Ardından közlenmiş patlıcan hariç tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Köfte harcını buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Közlenmiş olan patlıcanın kabuklarını soyun. Sarımsak ve tuzla tatlandırın.
Dinlenmiş olan köfte harcından 4-5 adet köfte çıkacak şekilde parçalar ayırın. İçli köfte hazırlar gibi avucunuzun içinde açın. Köz patlıcandan bir miktar içerisine ekleyip kapatın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirdikten sonra az miktarda sıvı yağ koyduğunuz tavada pişirin.
Sosunu hazırlamak için, sıvı yağda soğan ve sarımsakları kavurun. Ardından kereviz saplarını ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesleri ekleyip kaynamaya bırakın. Son olarak baharatlarını ve şekerini ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sos ve köfteler piştikten sonra sos tenceresine köfteleri aktarın ve karıştırın.
nPilavı hazırlamak için; pirinçleri yıkayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp pirinçleri ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun. Tuz, kurutulmuş domates kabukları ve suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ardından kısık ateşte demlemeye bırakın.
nMantarları soteleyin. Brokolileri yeşilliklerini kaybetmeyecek şekilde haşlayın ve tavada sarımsak ve yağ ile soteleyin. Tabağa aldığınızda üzerini susamla soteleyin.
nTüm malzemeleri tabakta birleştirip afiyetle tüketin!