Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pirinçli Doyuran Köfte Tarifi

Pirinçli Doyuran Köfte

Pirinçli Doyuran Köfte Tarifi

Pirinçli Doyuran Köfte tarifi: Pirinçli Doyuran Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Pirinçli Doyuran Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pirinçli Doyuran Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köfte için malzemeler:

  • 146 gram dana kıyma
  • 1 dilim ekmek (dilimlenmiş
  • 1/2 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram pirinç
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet patlıcan (közlenmiş)

Sosu için:

  • 3 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1/2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker

Pilavı için:

  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet domatesin kabuğu (doğranmış ve fırınlanmış)
  • 1 bardak su

Köfteyle birlikte servis etmek için:

  • 100 gram brokoli (haşlanmış, sotelenmiş)
  • 2 adet kestane mantarı (sotelenmiş)
  • 2 adet kültür mantarı (sotelenmiş)
  • 1 çay kaşığı susam

Pirinçli Doyuran Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Köfte için gerekli olan pirinci yumuşayana dek haşlayıp süzün. Ardından közlenmiş patlıcan hariç tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Köfte harcını buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Közlenmiş olan patlıcanın kabuklarını soyun. Sarımsak ve tuzla tatlandırın.
  • Dinlenmiş olan köfte harcından 4-5 adet köfte çıkacak şekilde parçalar ayırın. İçli köfte hazırlar gibi avucunuzun içinde açın. Köz patlıcandan bir miktar içerisine ekleyip kapatın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirdikten sonra az miktarda sıvı yağ koyduğunuz tavada pişirin.
  • Sosunu hazırlamak için, sıvı yağda soğan ve sarımsakları kavurun. Ardından kereviz saplarını ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesleri ekleyip kaynamaya bırakın. Son olarak baharatlarını ve şekerini ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sos ve köfteler piştikten sonra sos tenceresine köfteleri aktarın ve karıştırın.
    n
  • Pilavı hazırlamak için; pirinçleri yıkayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp pirinçleri ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun. Tuz, kurutulmuş domates kabukları ve suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ardından kısık ateşte demlemeye bırakın.
    n
  • Mantarları soteleyin. Brokolileri yeşilliklerini kaybetmeyecek şekilde haşlayın ve tavada sarımsak ve yağ ile soteleyin. Tabağa aldığınızda üzerini susamla soteleyin.
    n
    Tüm malzemeleri tabakta birleştirip afiyetle tüketin!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025