Pirinç Unlu Pişi Tarifi
Pirinç Unlu Pişi tarifi: Pirinç Unlu Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Pirinç Unlu Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Pirinç Unlu Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
Kızartmak için:
Pirinç Unlu Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Sütü bir cezvede ılıklaştırın.Ilık sütün içine maya ve şekeri ekledikten sonra mayalanması için üstünü kapatıp 5 dakika kadar bekleyin.
- Bekleme süresinin sonunda içerisine un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve unu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamurun üstünü örtün ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın, yaklaşık 1 saat.
- Mayalama süresinin sonunda hamuru alın ve minik bezeler yapın.
- Hazırladığınız bezeleri parmaklarınızı sıvı yağa batırdıktan sonra elinizle açın.
- Bir tavaya aldığınız kızgın yağda arkalı önlü pişirin.
- Pişirdiğiniz pişileri havlu kâğıt serdiğiniz bir tabağa alın. Sonrasında sıcak sıcak servise edin. Afiyetler olsun.