Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pirinç Unlu Pişi Tarifi

Pirinç Unlu Pişi

Pirinç Unlu Pişi Tarifi

Pirinç Unlu Pişi tarifi: Pirinç Unlu Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Pirinç Unlu Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pirinç Unlu Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Pirinç Unlu Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü bir cezvede ılıklaştırın.Ilık sütün içine maya ve şekeri ekledikten sonra mayalanması için üstünü kapatıp 5 dakika kadar bekleyin.
  • Bekleme süresinin sonunda içerisine un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve unu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamurun üstünü örtün ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın, yaklaşık 1 saat.
  • Mayalama süresinin sonunda hamuru alın ve minik bezeler yapın.
  • Hazırladığınız bezeleri parmaklarınızı sıvı yağa batırdıktan sonra elinizle açın.
  • Bir tavaya aldığınız kızgın yağda arkalı önlü pişirin.
  • Pişirdiğiniz pişileri havlu kâğıt serdiğiniz bir tabağa alın. Sonrasında sıcak sıcak servise edin. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025