Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç Pilavı tarifi: Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Pirinç Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri yıkadıktan sonra bir kap içerisine alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip en az 1 saat suda bekletin. Daha sonra nişastası iyice kaybolup duru bir su çıkana kadar yıkayıp suyunu süzün.
- Uygun bir pilav tenceresinin içerisine tereyağı ekleyin.
- Tereyağı eridikten sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın. Pirinçler tane tane dökülmeye başlayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
- Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya tavuk suyu ekleyin. Tavuk suyu ile pilavınız daha lezzetli olacaktır.
- Pilava tuz, tarçın ve yenibahar da ekledikten sonra bir tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Pirinçler tamamen suyunu çekince ocağı kapatın, tencerenin üzerine bir kağıt havlu serip kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın.
- Pilavınız en az 15 dakika demlendikten sonra tahta kaşıkla karıştırıp servis yapabilirsiniz.
Pirinç Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Tane tane bir pilavı en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz. Pilav yapımında kullandığınız içme suyu ya da et/tavuk suyunun sıcak olmasına dikkat edin.