Pırasalı Tuzlu Kek Tarifi
Pırasalı Tuzlu Kek tarifi: Pırasalı Tuzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Tuzlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Pırasalı Tuzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 sap pırasa
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı beyaz un
- 1/2 su bardağı mısır unu
- 4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dilim tulum peyniri
Pırasalı Tuzlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayalım.
- Soğanları küp küp çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ettiğimiz tavaya soğanları alıp renk değiştirene kadar kavuralım.
- Kırmızı biberi küp küp doğrayalım, pırasaları dilimleyelim.
- Soğanı ilave edelim. Tuz, karabiber ekleyelim.
- Bir tutam pul biber ilave edelim.
- Sebzeler sönene kadar kavuralım; ortalama 10 dakika kavuralım.
- Un ve mısır ununu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar 3 - 4 dakika daha kavuralım.
- Altını kapatıp kenara alalım.
- Bir kabın içerisinde yumurtaları beyazlaşana kadar ortalama 3 dakika çırpalım.
- Sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Pırasalı karışımı harca ilave edelim bir iki tur karıştıralım ve kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyelim.
- En son kabartma tozunu da ilave edelim ve yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim.
- Tulum peynirlerini küp küp doğrayalım ve harcın üstüne serpip içe doğru biraz bastıralım.
- Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika rengi dönene kadar pişirelim.
Pırasalı Tuzlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kürdan testi ile pişme durumunu kontrol edebilirsiniz.